Bemutatók Wargame

Scale75 – 2in1 Wet Palette & Palette bemutató

Egy mai hobbistának valószínűleg nem ismeretlen fogalom a Wet Paletta kifejezés. Ez a termék pár éve tett igazán nagy népszerűségre a mini festősök körében és gyakorlatilag mára már szinte egy elengedhetetlen kellék lett minden asztalon.

De mi is a termék lényege? Igazából nagyon egyszerű, gyakorlatilag pár réteg speciális papírt vizez be az ember és így olyan felületet képez, ami  folyamatosan nedvesen tartja a festéket, így egyszerűen tudja az ember “vékonyítani” és megóvni a kiszáradástól. Ezen felül még egyenletes lesz a festék konzisztenciája, nem kell mindig ugyanazt a színt kikeverni. Plusz extraként még érdemes megjegyezni, hogy a megfelelő tárolás mellett a festéket szinte tökéletes állapotban meg lehet óvni a következő használatig.

Természetesen a “száraz” palettának is megvannak a maga előnyei, én még mindig azt használok, így nekem a Scale75 terméke volt a tökéletes megoldás, hogy mindkét terméket tudjam egyszerre használni. Ahogy a képen látható a termék két részből áll, amit össze lehet csukni.  A száraz részt lehet keverésre, vagy simán használni, míg a nedves rész teljesen jó festésre.

Viszont míg az Army Painteres verziót könnyű tárolni, addig a Scale75 termékének az az előnye, ami a hátránya is. Magyarul a két részt egybecsukni nehézkes, és megvan az esélye, hogy a száraz oldalról át fog esni becsukás után festék a nedvesre. Így vagy megvárjuk amíg teljes kiszárad a szikkadt rész, vagy ki kell takarítanunk, hogy ne zavarja a másik oldalt.

Ezen kívül még annyit fel lehetne a termék negatív oldalán sorolni, hogy a wet paletta részén kicsit kisebb a felület, mint egy másik wp-nél, de nyilván ez a dry rész miatt van.

Összességében én teljesen meg voltam vele elégedve, aki mindkét típusú palettát használ annak tökéletes választás lehet a Scale75 terméke. Használata egyszerű, a funkcióit tökéletesen ellátja.

Ha szeretnéd megrendelni erre a linkre kattints! 

 

Related posts

Leave a Comment