Ősök Hajnala

Az első Ősök Hajnala gyakorló nap

Remegő gyomorral indultam útnak Június másodikán. Rengeteg gondolat, ötlet, beszéd részlet futott át az agyamon, de nem hagytam, hogy uralma alá hajtson a már kora reggel kezdődő lámpaláz. Emlékeimben még élénken él, hogy ennek a napnak már meg kellett volna történnie, de sajnos a körülmények megkoronázták pecsétjükkel az eseményt és azt kiáltottak egybehangzóan, hogy NEM! De eljött a nagy nap. Nagy nekem, nagy az érdeklődőknek, s talán nagy az Ősök Hajnala kártyajátéknak is. Nagykanizsa felkészült erre? Ezen gondolkodtam egész nap. Tudatában annak, hogy egy maréknyi ember már elkezdett itt nálunk ismerkedni a címmel. De mi lesz, ha csak annyian gyűlünk össze újra? Nem akartam ezzel számolni, de minduntalan bevillant a kép, hogy kényszeredett vigyorral az arcomon ülök ott a jól ismert arcok körében. Munka után laptopommal és az összes ŐH kártyámmal (ki-ki dobozában, mappájában) a táskámban nekiindultam, hogy elébe nézzek a mutatványnak. Feltekintve az égre felhők gyülekeztek a fejem felett. Sajnos szó szerint.

A meghírdetett időpont előtt 10 perccel leszakadt az ég. (Szerencsére csak kb. negyd óráig tartott.) Bent a Cool Tour Terasse bal oldali sarkában hárman meredtünk egymásra. Na most mi lesz… Hirtelen öt ismeretlen arc tódult be az egységbe és érdeklődve pillantottak ránk. Én már beüzemelt laposommal felkészülve vártam az érdeklődőkre. Csodák csodájára ők köszöntek, bemutatkoztak és közölték, hogy jöttek az eseményre. Negyed? Fél órával később már tizenhárman ültünk a sok asztalnál, rendesen átrendezve a látszatot. Danó Tibor személyes üzenetét és jókívánságait felolvasva, egy röpke bemutató és szabály magyarázás után arra jutottam, hogy ez valamiért annyira nem megy nekem. Magyarázni? Ugorjunk fejest! Kiosztottam a (nem, nem gyakorló paklikat, köhi-köhi) és hatan nekiállták kipróbálni a játékot. Harcosok, vadászok és mágusok feszültek egymásnak. A levegőben akkora volt a feszültség, hogy Las Vegas-ban neki állták lopni onnan az áramot. Kíméletlen küzdelmeknek voltam tanuja. (Természetesen előtte egy bemutató játék alkalmával hagytam, hogy Bence barátom gyönyörűen helyben hagyjon mágusokkal, de ezt annnyira nem akartam Veletek megosztani, csak most kiszaladt). Az első próba meccsek után egy újabb páros is neki állt összemérni erejét.

Valaki az ömlesztett lapokból nekiállt paklit építeni (ugye Edmond? :D). Szerencsére segítségemre volt Bence a meccsek figyelésében és korrigáltuk a dolgokat… Ha észrevettük. Voltak hiányosságok, voltak hibák, (voltak kettes szintű harcosok négyes páncél fejlesztéssel) de ezek mind kiküszöbölhető dolgok. Úgy gondolom, mindenki élvezte. Úgy érzem, van létjogosultsága ennek a zseniális stratégiai kártyajátéknak városunkban. Úgy érzem, Nagykanizsa ki tudja majd mutatni a foga fehérjét Budapesten. Ami azért is lenne nagyon szuper, mert azt hallottam biztos információkból, hogy náluk nagyon is családiasan és mindig jó hangulatban telnek az ilyen események. Ahogy szerencsére nálunk is sikerült és ettől még szebb az egész. Miközben izzadunk, hogy legyűrjük a másikat, jobban megismerjük egymást. A játék nem csak megmozgatja az agyat, megtanít ebben a stílusban mélyebben, taktikusabban gondolkodni, de közösséget is épít. Mi ez, ha nem a társas- és kártyajátékosok álma? És ez még csak az ősök hajnala…

Aki szeretne részt venni a következő eseményünkön erre a linkre kattintson!

Aki pedig úgy érzi, hogy kedvett kapott elindítani a saját gyűjteményét erre fáradjon!

Milo Vortex